Groep 7


Welkom in groep 7:

Momenteel zijn er twee groepen 7 op basisschool Berkeloo. Groep 7 staat bekend als een schooljaar met een vol programma. In dit jaar wordt nog veel nieuwe leerstof aangeboden. Ons doel in groep 7 is om de zelfstandigheid van de kinderen nog meer te vergroten. We zijn bezig de kinderen langzamerhand voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Voorbeelden hiervan zijn: het uitbreiden van de taakbrief, zowel maak- als leerhuiswerk en wordt er een groter beroep gedaan op eigen verantwoordelijkheid. Tevens vindt dit jaar ook het theoretische verkeersexamen plaats.

Op sociaal en emotioneel gebied starten wij het jaar in groep 7 met het Marietje Kesselsproject. Dit is een weerbaarheidstraining voor zowel jongens als meisjes. Enkele vaardigheden die hierbij getraind worden zijn: Rots- en watertraining, omgaan met groepsdruk, 'nee' durven zeggen, enz. Meer informatie hierover vindt u op www.marietjekessels.com.

Binnen dit schooljaar staan er ook nog culturele/educatieve activiteiten op het programma. We gaan bijvoorbeeld naar: De Pont, de schouwburg in Tilburg, het Oertijdlab in het natuurmuseum, Naturalis in Leiden, een skateclinic (safe on wheels), theater, dans enz.


De leerkrachten van groep 7:
7A: juffrouw Martine (ma-di) en juffrouw Madeleine (woe-do-vrij)
7B: juffrouw Cristel (ma-di-woe) en Juffrouw Sandra (do-vrij)

 

Laatste Nieuws

Uit het fotoboek

IMG_3114 IMG_3102
IMG_3112 IMG_3098