Groep 6

 

Welkom in groep 6. We hebben er op Berkeloo drie!

Een kleine greep uit ons programma:
Lezen en vooral plezier beleven aan lezen blijft ook in groep 6 belangrijk. We bouwen verder aan het aanleren van allerlei leesstrategieën die helpen om teksten te begrijpen en lezen veel voor ‘de gezelligheid’. Ook lezen wij nog graag voor. 

Tijdens de taallessen leren we onder andere nieuwe woorden en werken we met netwerken om deze te onthouden en krijgen we steeds meer grip op de Nederlandse taal.

Bij spelling beginnen we dit schooljaar met de werkwoordspelling. Lastig hoor!

Rekenen in groep 6 betekent nog meer nullen erbij, maar ook aan de slag met heel kleine getallen. En we leren rekenen met breuken, cijferen en nog veel meer.

Voor aardrijkskunde, topografie en geschiedenis krijgen we voor het eerst huiswerk. We leren thuis voor de toetsen aan de hand van een studieplanner. 

Onze creativiteit kunnen we kwijt in de teken- en handenarbeidlessen en naast het zingen van gezellige liedjes leven we ons uit in de gymzaal.

Binnen dit schooljaar staan er ook nog een aantal culturele en educatieve activiteiten op het programma. Zo brengen we als voorbereiding op het Marietje Kesselsproject in groep 7 een bezoek aan het Stadsarchief en maken we een stadswandeling die in het teken staat van zinloos geweld. We volgen een workshop Capoeira, bezoeken reptielenhuis De Oliemeulen, doen onderzoek naar een echt object in de Oo-zone in het Natuur Museum Brabant, gaan naar de Ontdekfabriek in Eindhoven en krijgen een voorstelling over het heelal.

Kortom, in groep 6 vervelen we ons geen moment!

Leerkrachten groep 6:
6A: juffrouw Rianne, meneer Kees van Baest en juf Sandra
6B: juffrouw Nine (ma-di-do) en juffrouw Bauke (woe-vrij)
6c: juffrouw Brigitta (di-woe-do-vrij) en juffrouw Mirjam Damen (ma)

 

 

Laatste Nieuws

Uit het fotoboek

IMG_3114 IMG_3102
IMG_3112 IMG_3098