Groep 3


Welkom in groep 3!

Groep 3 is een groep waar kinderen leren lezen, schrijven en rekenen. We leren alle letters met de nieuwste methode van VLL. Als de kinderen alle letters kennen, sluiten we dit feestelijk af met een echt ‘letterfeest’!

Naast het lezen leren we ook om de letters te schrijven. We maken gebruik van de methode ‘Pennenstreken’ die nauw aansluit bij de leesmethode. Voor rekenen hebben we de methode ‘Rekenrijk’.

In groep 3 leren de kinderen erbij en eraf sommen tot en met 20. Daarbij zijn we vooral handelend bezig met o.a. rekenrekje, blokjes en fiches. We leren ook de getallen tot en met 100 herkennen. Verder zijn de hele en halve uren van de klok, meten en geld, ook onderdeel van de rekenlessen.

Natuurlijk is er ook veel aandacht voor het bewegingsonderwijs. Eén keer per week krijgen we gym van een vakleerkracht, in de grote gymzaal en daarnaast gymmen en bewegen we ook in de grote speelzaal. Tot slot is er ook wekelijks ruimte voor de creatieve vakken zoals handvaardigheid, tekenen en muziek.

Naast het werken, is er ook tijd om te spelen met constructiemateriaal en hebben we een bouw- en poppenhoek.

Ook is er een cultuurprogramma voor groep 3: We genieten van dansworkshops over prentenboeken, zoals Woeste Willem en Monkie of we leren een streetdance. Daarnaast gaan we naar het natuurmuseum en op schoolreis naar Best Zoo. En omdat het leren van letters zo leuk is gaan we ook nog een workshop ‘letters timmeren’ doen.

 

De leerkracht van groep 3:
Groep 3a: juffrouw Patricia (ma - di - woe - do - vrij)


Lijstje met leerzame websites voor thuis.docx

Laatste Nieuws

Uit het fotoboek

IMG_3114 IMG_3102
IMG_3112 IMG_3098