Groep 1-2

Welkom in groep 1-2!

In de groepen 1-2 zitten de kinderen van 4, 5 en 6 jaar bij elkaar. In deze twee jaren streven we naar een onderwijsaanbod dat aansluit op hun eigen niveau. Om de ontwikkeling goed te kunnen begeleiden zijn er vaste activiteiten die dagelijks en vaak een of meerdere malen per dag terug komen. Denk hierbij aan werken met ontwikkelingsmaterialen, kringactiviteiten op het gebied van taal en rekenen, aanbieden van prentenboeken. Maar ook gymmen, buiten spelen, muziek en andere creatieve opdrachten horen hierbij. Dit alles aangepast aan het thema, passend binnen de seizoenen en jaarlijks terugkerende feesten. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng van thema’s in de kleutergroepen.

Een goede groepssfeer vinden wij van belang. Het versterken van het groepsgevoel doen we binnen de groepen 1-2 door het praten over gevoelens, vrienden maken en ruzie oplossen. Maar ook door middel van projecten en thema's is hier aandacht voor.

We vinden het belangrijk om de kinderen van groep 1-2 in contact te laten komen met de wereld om hen heen, daarom gaan we ook regelmatig met de kinderen op stap. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een herfst- of lentewandeling, bezoek aan de bossen, een bezoek aan  het natuurmuseum en de bibliotheek.

Ook op cultureel gebied is er een aanbod voor de kinderen. We hebben een dansworkshop met een presentatie voor de ouders, drama workshops, een toneelvoorstelling, muziek van het Factorium en op het einde van het schooljaar gaan de kinderen nog op schoolreis.

We gaan er weer een gezellig jaar van maken samen met de kinderen en de ouders.

Momenteel werken we met 3 kleutergroepen op Berkeloo.

Leerkrachten groep 1-2:
1-2 A: Juffrouw Gemma (ma-di) en juffrouw Miranda (woe-do-vrij)
1-2 B: Juffrouw Judith (ma-di) en juffrouw Sabine (woe-do-vrij)
1-2 C: Juffrouw Maartje (ma-di) en juffrouw Marjolein (woe-do-vrij)

 

 

 

Laatste Nieuws

Uit het fotoboek

IMG_3114 IMG_3102
IMG_3112 IMG_3098